AVCILAR'DA SUSUZLUĞA SON

AVCILAR

(BASKİ) Körfez Şubesi Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Avcılar Mahallesi sahil kesiminde uzun süredir yaşanan su sıkıntısı büyük oranda çözüldü.

Balıkesir Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Körfez Şubesi Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Avcılar Mahallesi sahil kesiminde uzun süredir yaşanan su sıkıntısı büyük oranda çözüldü. BASKİ Körfez Şubesi Müdürlüğü tarafından ayrıca Tahtakuşlar’da dereye açık olarak akan kanalizasyon ana boruya bağlandı.

BASKİ Körfez Şubesi Müdürü Ali Enisi Isparta yaptığı açıklamada “Avcılar’da sahil kesiminde vatandaşlarımız uzun süredir su sıkıntısı yaşamaktaydı. 3 günde döşediğimiz 1600 metrelik poli eliten borular ile saniyede yaklaşık 12 litrelik su akışı ile vatandaşımızın mağduriyetini büyük oranda giderdik. Dağdan gelen ve boşa akan suyu aşağıda bulunan 600 tonluk depomuza yönlendirdik. Körfez genelinde öncelikli hedefimiz su sıkıntısı olan yerlere müdahale etmek. Haftaya Narlı Mahallemizde çalışmalara başlayacağız. Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız istişareler sonucunda çalışmalarımız son hız devam edecektir. Yaz sezonu ile artan nüfusumuza sıkıntısız bir yaz geçirmeleri için gereken tedbirleri almaktayız” dedi.

“TAHTAKUŞLAR’DAKİ KANALİZASYON SORUNU DA BİTTİ”

Çalışmalara son hız devam ettiklerini ifade eden BASKİ Körfez Şubesi Müdürü Ali Enisi Isparta “Tahtakuşlar’da müzenin yanında dereye açık olarak akan kanalizasyonu, çektiğimiz 120 metrelik hat ile ana boruya bağladık. Bu konuda çok şikâyet geliyordu. Hem koku olarak, hem de hijyen açısından. Aynı sıkıntıdan mağdur olan Çamlıbel’de de 2 gün civarında süren bir çalışmanın ardından sorunu çözdük” dedi.

 

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı